DR. ROCK & THE FAMOUS MERENGO – WILLOW CREEK

Artiest info
Website
facebook
Label: Yanat Productions
Info: Hemifran

‘Dr. Rock & The Famous Merengo’ is het muzikale alter-ego dat gebruikt wordt door de Franse singer-songwriter Niko Gorodetzky om zijn muziek naar buiten te brengen. Die situeert zich in de wereld van soft rock, pop, R&B en jazz en zijn verhalen worden verteld in twaalf tracks op zijn nieuwe album “Willow Creek”. Dat is een bestaand klein dorpje in Zuid-Louisiana dat door Niko Gorodetzky gebruikt werd als ‘setting’ voor zijn fictieroman ‘Crucifixion Road’ die hij in de Amerikaanse staat Louisiana heeft geschreven.

Een muziekkenner zal in deze nummers vrij gemakkelijk de bands herkennen die hem bij het schrijven van zijn songs hebben beïnvloed. Amerikaanse groepen zoals ‘Steely Dan’, ‘Eagles’, ‘America’ of ‘The Doobie Brothers’ en Britse seventies-groepen als ‘The Beatles’, ‘’The Hollies’ of ‘Colin Blunstone & The Zombies’ leverden indertijd gelijkaardige songs af. De eerste single die in de zomer van 2022 al op de markt kwam is de soulvolle song “Instant Lovin’” die u op de eerste video kunt beluisteren en daarna volgt op de audiovideo ook nog de albumtiteltrack “Willow Creek”, een pianoballad over het plaatsje in Louisiana dat Niko Gorodetzsky tot het creëren van dit album heeft geïnspireerd.

De naam ‘Dr. Rock’ verwierf deze in het Zuid-Franse Toulouse wonende artiest omwille van zijn professionele activiteit als spoedarts en ‘The Famous Merengo’ werd ontleend aan de zin ‘they danced the famous merengue’ uit de song “Haitian Divorce” uit het album “The Royal Scam” van ‘Steely Dan’ uit 1976. Andere ritmische nummers uit deze plaat “Willow Creek” zijn o.a. “Crazy Gina”, “Between Lanes 2 And 3”, “She’s Better Without Me”, naast de swingende discotrack “This Girl” en de R&B-ballads over “Genevieve” en ”Ruby”. Ook de door pianoklanken begeleide afsluiter “Dreamer” is best een mooie song op dit aangenaam beluisterbare album.

(valsam)
“Dr. Rock is the ‘nom de plume’ of the French musician Niko Gorodetzky from Toulouse who in real life is working as an emergency doctor. With his band ‘The Famous Merengo’ he released a new record called ‘Willow Creek’, named after a small town in South Louisiana. The music that can be heard in the twelve songs on this album varies from pop to soft rock, R&B and jazz. That way there is something for everyone to enjoy.“ – www.rootstime.be